torsdag 28. februar 2013

Førpremiere på Home and Cottage i Sandvika Storsenter

014I går var jeg på førpremiere. Butikken har åpning i dag. Glem ikke at alle H&C butikker feirer denne åpningen med åpningstilbud og 20 %.

Er ikke sengen over knallfin!? Mye mer farger har kommet med vårnyhetene, syns jeg. De hadde sengesett i fantastisk fine lillatoner.

007Jeg angrer mer enn litt på at jeg ikke kjøpte mer. Skulle gjerne kjøpt lykten til venstre i bildet og noen flasker som står bak disken. Kanskje jeg må ta en tur til??

022023042Tapas fra Fibonacci pluss Cava..

048Presentasjon av leverandører og ansatte i H&C.

041Jeg liker hvite og svarte serviser bare mer og mer.

052Jeg falt helt for blåfargen på disse putene.

059Selvfølgelig ble det litt handling. Ikke så mye, men litt. Goodiebag ble det også!

Var du der??

onsdag 27. februar 2013

Førpremiere–Home and Cottage Sandvika

Bilde er fra bloggen til H&C

I dag skal jeg på førpremiere av den nye butikken til Home and Cottage i Sandvika. Den er på hele 800 kvm!! Gleder meg så! Kanskje vi møtes??

Home and cottage feirer denne åpningen med 20 % i alle butikkene siden. Tilbudet gjelder til og med lørdag.

tirsdag 26. februar 2013

Et gutterom

018Her er rommet til Kasper. Han sover i sengen etter sin bestefar. Meierikassen er egentlig til melkeflasker og er fra det lokale meieriet. Vi bruker de til bøker og blader.

019På veggen rett frem drømmer jeg om å få opp et gammelt skolekart. Mer lagring og skaper skal inn her etterhvert. Det hadde vært veldig fint med en sittebenk under vinduet også.

014Her kan dere se at jeg har malt listene i sammefarge som gulvet. Det syns jeg blir det absolutt fineste. Gulvlister skal helst følge gulvet mens taklister skal følge taket, etter min mening.

Jeg har malt ennå litt mer på bilbanen. Håper jeg snart kan vise den frem til dere!

066

Mannen på dette bildet er min oldefar. Han bygde hytta vi var på tur til forrige uke. Navnet hans var Kasper og vår Kasper er oppkalt etter han. Han var togkonduktør og den gamle lykta og fløyta hans henger på veggen. Min mormor har masse bilder av forfedrene mine. Jeg er så glad for at hun tar vare på sånt og historien til familien. Håper virkelig at vi klarer å bringe det videre. (Mamma: Kan ikke du skrive ned litt? Jeg er redd det blir glemt.)

Ha en fortsatt fin dag!

Bildene er påmeldt hos Fransiska Vakre Verden. Bli med du også!

mandag 25. februar 2013

Det skal ikke være lett..

060… å ta bilder i mørket. Disse bildene har jeg tatt i kveld etter at det ble stokk mørkt ute. Det er heller vanskelig. Hvitbalanse og utbrente bilder ble kveldens utfordring. Jeg prøver å få tatt bilder på dagtid og da helst mellom 11 og 14. Da er lyset best. I dag rakk jeg ikke det. Jeg har malt litt mer på bilbanen på rommet til Kasper. Bilder av den kommer!

024For nykommere kan jeg fortelle at flisene er fra Historiske.no. Det er håndlagde marokkanske fliser. Denne varianten heter “Liten Norsk stjerne”. Trappa er gammel. Den er antakelig fra 1800-tallet. Vi byttet ut en trapp fra 1960-70 med denne. Stolper og meglere fulgte trappa. Veggene er pusset og beiset. Benken er laget av ventilatorskap fra IKEA med skuffeinnsatser. (Jeg skal prøve lage et eget innlegg om hvordan man lager en sånn benk). Dobbelt døren inn til stua fikk vi fra et hus som skulle rives.

025Jeg har nå beiset topplaten på benken med en hvit beis. Et speil har kommet opp på veggen. Det er fra IKEA og var opprinnelig gullfarget. Jeg har malt det hvitt.

Dere kan se at noe av tømmeret øverst i trappa er brunt. Det skal pusses og forhåpentlig bli likt til resten..

046Hedda har fått like støvletter som meg. Det var veldig stort!

lørdag 23. februar 2013

Vil ikke!!

Jeg vil ikke ha dusjkabinett på badet slik som rørleggeren vår anbefaler… Og ser nå på andre alternativer. Jeg liker veldig godt dusjveggen på bildet over med svarte sprosser. Dessverre har jeg ikke funnet noen leverandør på dette.

Bloggersken bak Nr.14 har tegnet badet for oss. (Dyktig dame!) Over kan dere se et av forslagene. Veldig tøft med vegg av gamle vinduer mellom doen og dusjen. Jeg prøver å finne ut av hvordan man kan løse det med treverk og vann. Ser for meg at det blir flassing av maling og diverse ulumskheter ganske fort. Tar gjerne i mot tips på evnt maling eller andre løsninger!!

Her har de brukt en gammel skyvedør. Der har de festet et dusjforheng eller liknende på baksiden. Det hjelper nok litt, men løser ikke alle fuktproblemer tror jeg.

Denne vasken er bare så fin!! Prøvde meg på at vi kunne støpe vask på badet oppe også, men der ble jeg nedstemt. Badet blir visst tungt nok fra før av. Det skal være i 2. etasje i det gamle huset vårt.

 Dette var en veldig fin løsning for å skjule vaskemaskin og tørketromel. Vi skal ha det oppe på badet for å slippe å bære klesvask mellom etasjene. Her sparer vi krefter der vi kan.

Her er det “Hver gang vi møtes” og sofa’n som gjelder.

God lørdag!

Bilder fra Pinterest.

fredag 22. februar 2013

The sun will rise

021I dag er første strøket på racebilbanen malt. Jeg malte i dag tidlig før jeg reiste på krudt. Nå i kveld er det fortsatt ikke tørt. Da er det temperaturen som er problemet og ikke malingen. Dette er fra et annet og nyere spann enn det jeg brukte i går. Jeg var redd for at malingen jeg brukte i går hadde vært usatt for frost eller at den var for gammel.

024Jeg er sinnsykt sliten nå. Skal være på krudt hele helga og det blir en prøvelse. Gleder meg til sommeren kommer med sol og varme! Da blir jeg vanligvis i mye bedre form. Kroppen min er ikke spesielt glad i kulde og mørke. (Månedens klagesang..)

 

Bildet er med i Himmelsk hos Petunia. Link over.

God helg alle sammen!!

torsdag 21. februar 2013

Når man maler barna ute fra rommene sine…

20130221_132557…må man låne bort egen seng til barna og sove på sofa’n selv.

Etter at jeg hadde gjort litt mer på prosjektet jeg startet på i går, fant jeg ut at jeg skulle male den lille gangen utenfor rommene til ungene. Dette skulle vært gjort lenge. Dere ser over hvordan gulvet var og hvordan de ble under. (Beklager dårlige mobilbilder)

Malingen skal være støvtørr på ca 4 timer ved 20 grader. Jeg malte kl 14 og tenkte det skulle gå fint å gå på gulvet kl 20. Vi reiste på kino og var hjemme igjen kl 19. Gulvet er da fortsatt like vått.. Det er visst for kaldt der oppe til at det skal tørke på 4 timer.

Vilikke-mannen syns derfor det var en god idè å sette inn en varmeovn. Minuset er at de eneste kontaktene i 2. etasje er inne på rommet til ungene. Han prøvde derfor å hoppe over det nymalte gulvet og inn på rommet til Kasper. Det skulle gå fint det kom vi frem til. Er ikke så lang avstand. Det gikk ikke.. Så nå har vi to fotavtrykk i malingen. Et på vei inn og et på vei ut. Supert! nytt strøk i morra! (Hvis det er tørt da..)

Nå krysser jeg fingrene for at gulvet tørker nok til at vi kan bære ungene inn i sengene sine rundt kl 24 så vi kan sove i vår egen seng i natt.. Hvis ikke blir det sofa’n på oss. Og da er ikke jeg spesielt blid i morra. Mulig jeg sniker meg til å legge meg mellom ungene isteden.

20130221_133506Fint blir det da! (Dette var før fotmerkene)

20130220_191950Her har jeg kommet litt videre med det jeg startet i går. Kasper skal få Motorbanen på Rudskogen malt på gulvet sitt. Selve kjørebanen er dobbelt så bred som på tegningen for å få plass til bilene. Jeg har også lagt til pitlane og parkering. Ellers er banen prikk lik den på nye på Rudskogen som pappa (og mamma) kjører på.

Jeg har nå maskert og malt med gulvfargen. Dette er for å at det ikke skal “blø” under teipen og få så skarpe kanter som mulig. Planen var å male et strøk med veifarge i kveld, men det går ikke nå. Det kommer flere dager!

I dag har vi sett “Karsten og Petra blir bestevenner”. Den var så bra! Tårer i øyekroken! Jeg må innrømme at jeg nesten så mer på interiøret i filmen enn på handlingen. I hjemmet til Karsten hadde de marokkanske fliser over kjøkkenbenken (elsk!) og hos Petra var det masse fine løsninger. Jeg kan nevne bjørkestammer som små bord og til oppheng på veggene. Et skikkelig fint hønsehus hadde de også (minuset er at det duger kun på sommertid). Den er verdt å se!

Vi blogges igjen i morra!

onsdag 20. februar 2013

tirsdag 19. februar 2013

Vinterferie og minihyttetur

006Denne uken er det egentlig vinterferie på skolen. Hedda var veldig betuttet forrige uke fordi hun skulle være på SFO hele uken. I dag fikk vi muligheten til å ta en dagstur på hytta til mamma. Den ligger ca 20 min kjøring fra huset vårt.

008Vi parkerte slik at vi kunne gå over isen. De andre gikk på ski, mens jeg gikk på beina. Det var egentlig ganske slitsomt i den fine dype puddersnøen. Jeg må få kjøpt meg nye ski. Dette var så kos og bør gjentas om ikke så lenge.

010Barna var så flinke til å gå. Det var litt sur vind på isen, men ellers helt strålende.

017Så var vi fremme ved hytta.

040Vi spiste boller, kvikklunsj og drakk kakao.

057Herlige gutten min!

060Vilikke-mannen var også med! Han er sjelden med på bilder. (Er så god på grimaser)

070Her er vi på tur tilbake. Vi stoppet i barnehagen for å ta med oss søskenbarnet til Hedda og Kasper på tur.

074Noen knall og fall ble det. Er ikke så greit å gå på bakglatte ski selvom underlaget er flatt.

076En veldig veldig herlig dag!

082Det siste bildet er lagt inn i Himmelsk hos Petunia. Link i bildet under.

mandag 18. februar 2013

Øya på kjøkkenet

017Jeg er så glad i kjøkkenøya vår. Den er så grei å lage mat på. Godt med plass til tilberedning og barna kan sitte å tegne eller gjøre lekser samtidig. Når vi har gjester på besøk kan vi snakke med de samtidig som vi lager mat.

010Den har masser av lagringsplass med sine 12 skuffer. Vi har laget et overheng på benkeplaten på baksiden slik at vi kan sitte der å spise. Dette fungerer så bra! Alikevel må jeg innrømme at det skal bli greit å få ferdig spisestua.

013Benkeplaten har vi støpt selv i betong. Kjøkkeninnredningen er fra ikea. Viikkemannen har snekret den inn med perlestaff-panel. Fargen på veggen heter tåkedis. Stolene er fra ikea. Det andre er enten arvet eller kjøpt på gårdsutsalg ol. Apotekflaskene på skapet er fra Granit og dørslagene på enden av øya er kjøpt på Åhlens.

019Til høyre i bildet skal et nytt skap opp. Jeg håper vi snart kommer i gang med det. Da får vi ennå mer lagringsplass. Der skal vi ha serviser, duker og annet. Det skal få dører av glass og lys i overdelen.

020Jeg har så masse i hodet jeg gjerne skulle fått gjort. Jeg bobler over av idèer.

Håper på at vi får realisert noen av de snart!

Vi blogges!!

Bildet er påmeldt konkurransen hos Fransiskas Vakre Verden.

søndag 17. februar 2013

Grankranser

047Over bordet i stallen har vi hengt en krans laget av granbar. Har kan dere se hvordan den er laget. Vi klipte mindre biter av granbar som vi la ganske tett rundt en ferdig krans av halm. Surret ståltråd rundt for å feste granbaret til kransen. Sånn forsetter man til man har en tett og fin krans.

049Kransen på døra til stallen (se innlegget under) er laget nesten på samme måten. Der hadde jeg laget en krans av myke seljegrener tidligere i vinter/høst. Den var ganske stor. Jeg ønsket at litt av grenene skulle synes og brukte derfor lengre grankvister og festet med ståltråd. Resultatet ble en ganske tynn og stor krans.

Den store snellen med hamptråd og saks er kjøpt i interiørbutikken Feel. Det hvite og svarte snøret er fra Granit, mens det røde og hvite er fra stoff og stil. Bordet består av to bukker (fra biltema) med en gammel dør på toppen.

060I dag har vi og en hel gjeng familie og venner vært ute på jordet hos oss. 10 barn og 10 voksne. Vi har akt akebrett og rattkjelke, kjørt atv, grillet pølser på bål og kost oss masse. Veldig god temperatur i dag. Vi var ute i 5 timer. Det kjennes nå! Sliten på en god måte!

Nå venter nybakte kanelsnurrer! De er gode de!! (Oppskrift her, Trines Matblogg)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...