torsdag 31. mai 2012

“Anton the Man”

001

Denne lille rampen ble født den 14. april. Gabriella fikk komplikasjoner og det hele endte med et keisersnitt. Anton og en hvit bror var da allerede født. En kattunge til ble tatt med keisersnitt. Dessverre så døde de to andre kattungene etter få dager.

004

Anton er en skikkelig heldiggris og skal bli her hjemme sammen med oss. Gabriella var en litt usikker første gangsmor, men nå takler hun morsrollen med glans.

008

De andre kattene er en smule skepisk til Anton, men han er en tøffing. Mabel (Am.staff) må skygge banen når han setter bredsiden til. Gleder meg til å se hvordan han blir når han blir voksen. Tror han kan bli en stor og flott hannkatt!

tirsdag 29. mai 2012

Her er jeg!


Jeg heter Karen Eidsmo-Sand aka Prinsesse Vilikke. En 79-modell og mamma til Kasper (08) og Hedda (05). Også er jeg gift med verdens herligste mann som finner seg i alle påfunnene mine. Utdannet bioingeniør, men er for tiden utenfor arbeid på grunn av sykdom.

Bloggen omhandler renovering av huset, litt familie, dyreliv og livet på gården. Huset ligger i Hedemark, ikke så langt unna Skarnes. Bloggen Prinsesse Vilikkes Hus ble til høsten 2010 da vi kjøpte det gamle gårdsbruket Mobråten. Jeg har blogget siden 2007 og har en håndarbeidsblogg i tillegg til denne.

Interiøret i Prinsesse Vilikkes hus er lyst landlig mot industri. I tillegg preget av gjenbruk og ønsket om å beholde det gamle. Huset er fra 1790 og bærer med seg masse historie. Jeg liker aller best møbler og gjenstander med historie og særpreg. Arvede møbler er de beste!

Jeg prøver å oppdatere bloggen jevnlig, dvs to ganger pr uke. Noen ganger kan det bli noen opphold pga sykdom. Jeg har ME og den preger store deler av min og min families hverdag. Men livet er bra og jeg har en herlig familie!

søndag 27. mai 2012

Høyt henger de! (Svar på “Hvor skal jeg ha disse?”)

 

003

Ja, varmelampene henger nå fra taket i kjøkkenet. En ved hvert vindu. De ble vasket, gitterene fjernet og ledning og pæreholder byttet ut.

004

Vinduene har  fått utforinger og lister.

002

Vi har valgt å bruke svarte kontakter fra Schneider. Prikken over i-en!

006

Vi har nå tatt kjøkkenet i bruk. Det mangler fortsatt litt lister her og der, men de kommer. Siste innspurt før det store besøket på onsdag!

lørdag 26. mai 2012

Mobråten

 

20100705_6669_as_Smart_Object-1_thumb[1]

Bilde fra prospekt (Glimt foto)

 

Prinsesse Vilikke`s hus ligger på en liten gård i Hedmark. Huset er satt opp i 1790 og er på ca 100 kvm. Et stabbur og stallen som er en del av låven er også fra samme tid. Huset er av laftet rundtømmer og var frem til 1960 (?) i en etasje. Da ble taket løftet og en halv etasje til innredet. Det fikk også et påbygg på gavlveggen. Frem til da var huset antakelig uten panel. Vinduene er i empirestil med gjennomgående sprosser. Taket er teglstein i rustikk stil.

20100705_6678_as_Smart_Object-1_thumb[1]

Bilde fra prospekt (Glimt foto)

 

20100705_6677 as Smart Object-1

Bilde fra prospekt (Glimt foto)

Mobråten 014

Dette er et gammelt bilde av gården. Her står fortsatt den gamle låven. Ny ble satt opp i 1989 på samme sted. Stallen ble beholdt. Stabburet har blitt flyttet mot høyrei bildet og fått fjernet noen stokker. Grisehuset (?) er revet. Det ser ut til at “tuntreet” står på samme sted som i dag. Bilder er antakelig tatt rundt 1970.

Vedlikehold og oppussing av et gammelt hus er både spennende, morsomt og krevende. Vi ønsker å ta vare på den gamle eiendommen og beholde sjelen.

torsdag 24. mai 2012

Tripp trapp

053

Vi har nå byttet ut den gamle trappa med en ennå eldere trapp. Trappa vi hadde var antakelig fra 70 tallet. Skeiv og vond å gå i. Den “nye” trappa er en veldig gammel, tung og solid trapp.

Hedda7år 101

Et lite glimt av den gamle trappa. Den hadde trinn som fortsatte rundt hjørnet. Den trappa vi har satt inn nå har større opptrinn og dermed færre trinn enn den gamle. Et repo i hjørnet.

046

Trappa fant jeg annonsert på finn.no. Den stod bare noen kilometer herfra. Flaks!

056

Her har ikke rekkverket kommet opp ennå. Vi har revet ned panelen på veggene nede i gangen.

017

Rekkverket er oppe! Den blir nok lekker da den er ferdig malt.

Her holder jeg på å skrape og pusse den for maling. Den har vært grå, svart, lilla, hvit, rød, gul og grønn. Nå er den på vei til å bli hvit.

Følg med! Mer spennende kommer!

mandag 14. mai 2012

Hvor ska jeg ha disse?

001

Og hva skal jeg bruke det til? Gjett i vei!!

Jeg kan røpe at det er gamle varmelamper brukt i et fjøs.

lørdag 12. mai 2012

Endelig er flisene i hus (eller i stall..)

Flisene ligger nå i stallen og venter på å bli lagt på lille doen og gangen. Dette er Historiske Fliser av typen “Liten Norsk Stjerne”.

Har kan du se hvordan flisene blir laget.

Veldig spennende å se hvordan flisene blir til tømmerveggen i gangen. Jeg tror det blir knallbra!

Hedda7år 101

Har jeg sagt at det dukket opp et nytt vindu i veggen i gangen? Det satt i veggen med panel på begge sider. Mannen skar det opp på utsiden da vi rev panelen på innsiden. Nå har vi masse lys i gangen og et flott gammelt vindu! Alle glassene var hele i vinduet og det er av gammel god skimlete valør.

Jeg har malt den vinrøde døren vår på innsiden. Det skulle 5 strøk til for å få den skikkelig hvit. (Her mangler det ennå noen strøk). Jeg prøvde meg på å male den grå,  men det ble ikke bra.

Her i gangen skal den gamle trappa rives ut, panel rives og den “nye” inn før flisene kan legges. Jeg krysser fingre og tær for at vi har dette klart til den 30. mai.

Ellers jobber vi videre med kjøkkenet. Det har fått en stopp da vi venter på  det elektriske. Vi må inn med nye kurser osv.

Fortsatt god lørdag!

onsdag 2. mai 2012

Loppeskatter

057

Ennå en koffert, to bokser og en klysterkopp (eller hva det nå heter). Hva denne ble brukt til har jeg ikke tenkt til å gå inn på..

058

Man satte en slange på tuten. Min plan er å bruke den til å ha hyssing i. Da kan snella ligge i koppen og snøret ut av tuten.

Morsom, ikke sant!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...