mandag 31. oktober 2011

Vinduer i arken!

057

Vilikke-mannen har satt inn vinduer i arken i helga. Selvfølgelig ble ikke det helt slik som Prinsesse Vilikke hadde sett for seg. Det blir det aldri… I allefall ikke ifølge Vilikke-mannen. 

Etter mye om og men fant Prinsesse Vilikke endelig noen vinduer som passet i størrelse og utforming på finn. Man har jo ikke tid til å vente 6 uker på nye vinduer må vite.

Vinduene kjøpte Vilikke-mannen av en kar som hadde bestilt tre stk for mye (?). Det siste vinduet skal inn på soverommet. Vilikke-mannen dro hjem vinduene på henger, lagret de inne på verkstedet og på lørdag kom de på plass.

Prinsesse Vilikke og barna reiste bort så Vilikke-mannen skulle får holde på alene. Da de kom hjem kunne Vilikke-mannen stolt fortelle at de var på plass og at det hadde gått så greit. Prinsesse Vilikke går da ut å ser.. “Hmmm.. Står de ikke litt langt ned på veggen?” “Oi! Det har jeg ikke tenkt på” svarer mannen og løper opp for å måle. “Neida de sitter akkurat der de skal.”

056

“Det er nok de svarte asfalt-platene som lurer deg.” Ja, ja tenker Prinsesse Vilikke. Det kan jo være, men tar en tur opp for å kontrollmåle selv. (Det hender seg nemmelig at Vilikke-mannen tar en liten spansk en for å slippe å gjøre ting om igjen..) Vinduene satt der de skulle de! Supert!

Da ser Prinsesse Vilikke: Haspene er gullfarget! Krise!! Det vil jo ikke hun ha! Her skal det helst være slitte gamle grå. Vilikke-mannen kommer til unnsettning og sier at vi kan jo bytte de ut med noen gamle som sitter på noen vinduer som er tatt ut. Så sånn blir det!

I skrivende stund prøver Prinsesse Vilikke å få mannen til å kjøre vekk alt som er revet ut fra arken. Det blir ikke lett for hverken Prinsesse Vilikke eller Vilikke-mannen. 

Nå skal jeg på møte med de andre aktørene i butikken. Åpningsdagen er 24 november!

mandag 24. oktober 2011

Høstkos

006

Vi koser oss med masse stearinlys og fyr i ovnen. Herlige høstdager!

014

005

009

017

lørdag 15. oktober 2011

Det er en helt vanlig kveld..

043

…..i Prinsesse Vilikke`s hus. Prinsesse Vilikke åpner samtalen med å si: “Jeg lurer på om det kan brukes trestammer til gardinstenger jeg?” Vilikke-mannen svarer: “Det kan sikkert gå det.” Prinsesse Vilikke ser ut av vinduet halvt sittende i sofa`n og sier: “De ser kan se ut til å være lange nok og tynne nok.” Vilikke-mannen sier: “Hmmm”. “Det går vel ann å ta de med motorsaga?” ser Prinsesse Vilikke vel vitende om at Vilikke-mannen er lettere å spørre hvis det innebærer litt motordur. “Ja, det går fint det” svarer han. “Når skal du gjøre det da?” sier Prinsesse Vilikke. Gardinene ble kjøpt noen timer tidligere og Prinsesse Vilikke vil jo ha de opp så fort som mulig. “Nå høres det ut som!” kommer det kjapt fra Vilikke-mannen på sjeselongen.

041

Bjørkene kom ned de og Vilikke-mannen kvistet de. (Med motorsaga selvfølgelig) Etter mye om og men kom de opp på veggen også. Ganske så bra ble det også!

044

Når Vilikke-mannen får isolert og listet skal gardinene henge lenger opp på veggen, men enn så lenge så blir det best sånn.

046

God helg!

fredag 7. oktober 2011

Tipp-oldemors klokke

022

Jeg er så heldig å ha arvet tipp-oldemors klokke. Navnet hennes var Karoline Mathilde. Klokken er en amerikaklokke.

021

Jeg skal bli med i et kreativt samarbeid med butikk som skal åpne ganske så snart. Nå viser det seg at jeg har fått en gigantisk kjepp i hjulet. Jeg er mildt sagt lei bekymringer og tull fra denne kanten. Ingen ting skal være lett og man må være frisk for å være syk. Selvfølgelig er det NAV jeg snakker om.

016

Jeg hadde regnet med at dette skulle være i orden etter å ha snakket litt med de i vår, men nå er visst situasjonen helt anderledes enn jeg sa til de da.. Butikken er en hobby og jeg kommer antakelig til å gå i underskudd. Jeg har ikke energi nok til å produsere så mye at jeg kan tjene penger. Enden på visa er at jeg (og familien min) mister masse penger på at jeg gjør det her.

015

Så hva gjør jeg da? Jeg vil jo så gjerne være med. Det kommer til å gi meg så masse. I form av sosialkontakt og ikke minst at jeg føler at jeg kan noe. Prosjektet har også kommet så langt at jeg strengt tatt ikke kan trekke meg nå.

Dette håper jeg er månedens store hjertesukk. (Jeg trenger ikke flere nå)

I morra skal jeg og mannen ut på middag! Gleder meg!

God helg!!

Disse bildene er meld på i konkurransen hos Fransiskas Vakre Verden. Meld deg på du også!

lørdag 1. oktober 2011

Her er den mye omtalte døra!

0581+

Dørene ble da altså malt! Her kan dere se hvordan de så ut før. Karmen er på plass! Vi måtte sette den så langt inn i rommet for å få åpnet dørene helt opp. En liten do skal inn i gangen så dørene kunne ikke slå ut dit. Hengslene er tatt av for å fjerne maling.

Vi (les mannen) får en skikkelig jobb med å få utforinger og lister til å passe rundt denne døra. Jeg vil selvfølgelig ha ekstra brede lister og aller helst lister som er kopi av en list vi har på nye kjøkkenet. Da må vi antakelig frese de selv..

Speilet nederst i døra har jeg frest til med overfres. Må si jeg er litt stolt av meg selv! Jeg må nok prøve meg på å frese til noen lister også, men det spørs om jeg får til å frese så brede lister som jeg ønsker meg.

003

Denne turkisfargen er så fin! Det viser seg at den samme fargen som er på døra har vært på dør som har sittet på samme sted før. Se bare her!

007

Morsomt!

I dag skal Hedda i bursdag og resten av familien skal hente inn halm til udyrene. Det er siste frist på å få gjort det nå. Hvis vi rekker det blir det en harrytur på kvelden.

God lørdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...